Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

De politie heeft gisteravond om 22.40 uur op de Westerstraße een 22 jarige automobilist aangehouden. Hij zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. Hij werd voor bloedonderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook verdovende middelen bij zich had. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Werlte, Schüttorf, Emsbüren

Gistermiddag is om 17.15 uur bij een ongeval op de Wehmer Straße in Werlte een 34 jarige motorrijder verongelukt. Het slachtoffer reed door onbekende oorzaak op de linker weghelft en botste frontaal tegen de VW van een 26 jarige automobiliste. De motorrijder overleed op de plaats van he tongeval. De automobiliste werd met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De schade wordt op 8.000 euro geschat. De weg is tot 21.15 uur afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.

Gistermiddag om 12.10 uur zag een 69 jarige motorrijder de Hyundai van een 74 jarige automobilist over het hoofd toen hij in Schüttorf vanaf de Alte Emsbürener Straße linksaf de Euregiostraße wou inslaan. Bij de aanrijding raakte de motorrijder ernstig gewond. De automobilist kwam met de schrik vrij. De schade bedraagt 4.000 euro.

Gistermiddag zag een 81 jarige bestuurder van een Mercedes om half één een 56 jarige motorrijder over het hoofd, toen hij in Emsbüren vanaf de Napoleondamm de Emsstraße overstak. Bij de aanrijding raakte de motorrijder zwaargewond. Hij werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist liep lichtere verwondingen op.

Sustrum

Gisteravond is rond half acht aan de Herzogstraße in Sustrum een opslagloods van 10 x 50 meter in brand geraakt. Het vuur breidde zich snel uit. In de loods stonden onder anderen twee personenauto’s, een omvormer voor zonnepanelen en stro opgeslagen. Op het dak lagen zonnepanelen. Het vuur werd door de brandweerkorpsen van Sustrum, Lathen en Dersum bestreden. Ze wisten te voorkomen dat het vuur naar de aangrenzende gebouwen oversloeg. Bij de brand kwam veel rook vrij. Dit leidde tot lichte verkeershinder op de A31. Er raakte niemand gewond. De schade bedraagt 500.000 euro. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Haren

Gisteren is tussen 8.45 en 20.15 uur op een parkeerplaats aan de Heinrichstraße in Haren een geparkeerde Audi aangereden. De veroorzaker is doorgereden. De schade bedraagt 500 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.