Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Sinds vorig weekend worden in Papenburg flyers verspreid, die de indruk wekken van de politie van Nedersaksen afkomstig te zijn. De flyers worden ook op social media gedeeld. Op de flyers staat informatie over een mannelijke inwoner van Papenburg. De politie benadrukt dat deze informatie niet afkomstig is uit officiële politierapporten en is een onderzoek gestart naar de herkomst van de flyers.

Rond zes uur vanmorgen zijn bij een ongeval op de Rheiderlandstraße in Papenburg twee automobilisten zwaargewond geraakt. Een 30 jarige bestuurder van een Renault botste tegen de Citroën van een 54 jarige man toen hij linksaf het terrein van de Meyer Werft op wou rijden. De weg is enige tijd volledig voor bergingswerkzaamheden afgesloten geweest.

Tussen 10 en 11 augustus is aan de Katharinenstraße in Papenburg een zwarte Peugeot 207 aangereden. De eigenaresse had rond 20.45 uur de auto langs de kant van de weg geparkeerd. Toen zij rond elf uur de volgende ochtend bij haar wagen terugkeerde bleek deze aan de linkerkant behoorlijk te zijn beschadigd. De schade wordt op 3.000 euro geschat.

Tussen zaterdag en maandag is bij een unit op het bedrijfsterrein van een firma aan de Bahnhofstraße in Papenburg ingebroken. Er werd een spaarvarken gestolen. De schade bedraagt 410 euro.

Sögel

Om 21.50 uur op 5 augustus hebben twee mannen/jongens op het terrein van de klimwand aan de Raddesee in Sögel vernielingen aangericht. Er werden meerdere houten bankjes omver gegooid en een bank kapot getrapt. De schade bedraagt 250 euro.

Kluse

Op een akker aan de Koopsweg in Kluse is gistermiddag om kwart voor vier een balenpers in brand geraakt. Bij aankomst van de brandweer van Kluse had het vuur zich al over een afstand van zo’n 200 vierkante meter over het veld uitgebreid. Vanwege het tekort aan bluswater rukte toen ook de brandweer van Dörpen met twee tankautospuiten vol bluswater uit. De boer maakte met een tractor, met daarachter cultivator, een stoplijn om verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen. Ook werd het vuur met behulp van een giertank vol water bestreden. De balenpers kan als verloren worden beschouwd. De tractor kon op tijd in veiligheid worden gebracht.

Haren

Op 14 augustus is bij de duikschool aan de Dankernsee een geparkeerde Opel Astra aangereden.

Zondag is om 15.15 uur op de Schloßallee, ter hoogte van de Robbenweg in Haren, een geparkeerde zwarte VW Polo aangereden. De auto raakte rechts achter beschadigd. De veroorzaker is doorgereden. Volgens een getuige reed hij/zij in een grijze Ford Focus.

De politie is op zoek naar getuigen.

Surwold

Tussen vrijdag en maandag zijn uit drie personenauto’s de katalysators gestolen. De auto’s stonden op het terrein van een autohandelaar aan de Querkanal in Surwold geparkeerd. De schade bedraagt 2.000 euro.

Leer en omgeving

Na vele dagen van droogte en hitte trok maandagmiddag een kort maar soms hevig onweer over het district Leer. Met regen, hagel en enkele harde windstoten zorgde de storm voor de inzet van de brandweer. Op sommige plaatsen braken takken van bomen af, of vielen bomen op wegen. In Rhaude raakte een vallende boom een rijdende auto. Gelukkig raakten de inzittenden niet gewond. De brandweerkorpsen van Rhaude, Holte, Holterfehn, Loga, Amdorf, Rhaudermoor, Meinersfehn en Bühren werden gealarmeerd voor stormschade. In Leer en Heisfelde had de brandweer het druk met ondergelopen kelders. Op de A31, tussen de afslagen Leer en Veenhusen, vond tijdens de bui een ongeval tussen twee auto’s plaats. De brandweer rukte uit om de weg te reinigen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.