Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Woensdag is om 19.15 uur aan de Splitting links ter hoogte van een restaurant een aan de straatkant geparkeerde zwarte Audi Q7 geschampt. Dit gebeurde met een Ford Transit. De bestuurder er van is in de richting Surwold doorgereden. De schade bedraagt 1.000 euro.

Aschendorf

In het kader van een gerechtelijk onderzoek tegen een 45 jarige inwoner van Papenburg werden gistermorgen in Aschendorf twee woningen en een bedrijfspand doorzocht. Het gaat hierbij onder anderen om overtredingen in het kader van de wapenwet. Bij de doorzoekingen is een grote hoeveelheid bewijsmateriaal zeker gesteld. Hierbij gaat het om onder anderen geld, meerdere honderden grammen marihuana, messen en gas- en luchtdrukpistolen. Ook zijn mensen van het Duitse explosieven opruimingsdienst in de panden geweest omdat er mogelijke gevaarlijke stoffen werden aangetroffen. Er zijn verschillende strafrechtelijke procedures gestart. Het onderzoek is in volle gang.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.