Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje rond Noordbroek

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman

NOORDBROEK – Gistermorgen organiseerde wandelcoach Eltjo Glazenburg een wandeling rond NoordbroekHieronder het verslag van Ooldrik Modderman.

Natuur-Cultuur-Ommetje Noordbrouk – Molen en Kerk

Woensdagmorgen 07-09-2022 Wandelen Werkt, deze keer vanuit Noordbrouk. Startpunt bij de boerderij winkel van Meinardi. De wandelaars kregen bij aankomst een kopje koffie aangeboden. Men reageerde dus verrast en waardeerden dit. Als je bij Meinardi komt dat denk je natuurlijk aan de aardbeien en de asperges. Vele inwoners uit de weide omgeving kopen hier gezonde lekkernijen.

Afstanden die konden worden gewandeld 7-10 of 12 km. De wandeling stond in het teken van o.a. bezoek aan de Molen de Noordster en de Kerk Olle Dodde en langs de dorpstuin de Noorder Kroon. De routeging via de Zuiderstraat een straat met prachtige boerderijen en met prachtige tuinen. Vervolgens over de oude NOLS spoorlijn 1910, die lag op de grens van klei en veen. Ook kwamen we door de bossen in Uiterburen en Noordbrouk. Tevens langs Botjes zand gat. Na afloop konden de wandelaars als ze dat wilden zich nog trakteren op de champignon soep.

Coaches en fotografen zijn er in geslaagd er een prachtige wandeling van te maken. Klik HIER voor de foto’s.

Informatie over de molen Noordstar te Noordbroek:

Laat de Noorster weer stralen!

Wint Molen De Noorstart in Noordbroek de Vriendenloterij Molenprijs 2022.

Stem tot 2 oktober via:

www.molenprijs.nl/noordbroek

Wil je ook een keer mee wandelen of vaker stuur dan een mail info@uwwandelcoach.nl dan ontvang je de eerstvolgende nieuwsbrief voor opgave eerstvolgende wandeling.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.