Derde aanhouding in zaak drugslab Kiel-Windeweer

Foto: Dennie Gaasendam

KIEL-WINDEWEER – In de zaak van het drugslab in Kiel-Windeweer heeft de politie een derde verdachte aangehouden.

Zondagmiddag 21 augustus trof de politie op een terrein aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer een hoeveelheid drugsafval en stoffen en goederen die gerelateerd kunnen worden aan de productie van drugs. Na het aantreffen van het drugsafval werden een 68-jarige man en een 65-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen op het terrein aangehouden. Ze worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet en dumping van drugsafval.

De Forensische Opsporing en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) kwamen naar deze locatie voor onderzoek. Er bleek een in werking zijnde drugslab te zijn geweest. Tijdens het onderzoek vonden agenten een overleden persoon. Het blijkt te gaan om de 38-jarige Tess Abels, opgegroeid in Roermond, maar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Via Opsporing Verzocht vroeg de politie de kijkers om meer informatie over de overleden persoon en het drugslab.

Inmiddels is de vrouwelijke verdachte op vrije voeten gesteld. Ze blijft nog wel verdachte. Er is een derde verdachte aangehouden. Het is een 65 jarige inwoner van de gemeente Oldambt. Hij wordt verdacht van het vervaardigen van synthetische drugs. Het onderzoek gaat verder. Het pand aan de Nieuwe Compagnie is op last van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen gesloten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.