Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Opnieuw zijn mensen gisteren geconfronteerd met paniektelefoontjes. Deze vonden plaats bij een vrouw van 82 jaar uit Leverkusen, in Leer (mensen van 74 en 75 jaar) en bij een 79 jarige vrouw uit Weener. Gelukkig herkenden ze dat het nepberichten waren en verbraken ze de verbinding. Bij de 82 jarige vrouw gaf de persoon aan de telefoon zich uit als zijnde haar dochter. Zij vertelde op Borkum een dodelijk ongeval te hebben veroorzaakt.

Een man die zich voordeed als politieagent zei toen dat de vrouw een borgsom van 50.000 euro moest betalen, zodat haar dochter niet naar de gevangenis hoefde. De 82-jarige stemde aanvankelijk in met het betalen van de aanbetaling, maar zei dat ze de bank op de hoogte moest stellen van de opname vanwege het bedrag dat ermee gemoeid was. Nadat ze haar plan had uitgevoerd, probeerde ze de bellers opnieuw te bereiken. Omdat ze het telefoonnummer niet had opgeschreven, nam ze direct contact op met de politie op Borkum. Daar werd ze direct door de dienstdoende agent op de hoogte gebracht van de zwendel en meegedeeld dat er op Borkum geen dodelijk ongeval was gebeurd. De vrouw uit Leverkusen werd ook gevraagd om onmiddellijk contact op te nemen met haar dochter, wat ze deed. De politie van Borkum informeerde direct het lokale politiebureau in de woonplaats van de vrouw, zodat ze ter plaatse politieondersteuning kon blijven krijgen. De politie waarschuwt voor deze zwendel die bedoeld is om slachtoffers bang te maken. Er wordt op gewezen dat noch de politie noch andere autoriteiten borg vragen na ongevallen of andere incidenten via de telefoon.

Meppen

Op 16 november is ter hoogte van de bibliotheek aan de Domhof een negenjarige jongen in het gezicht geslagen. Dit gebeurde iets na één uur ’s middags. De dader was een man van 1.70 m met grijs/wit haar. Hij droeg een donkere bruinrode jas. Een getuige heeft kort na het incident met het kind gesproken en aansluitend geprobeerd de dader op zijn gedrag aan te spreken. De man is in de richting van de kerk weggelopen. De politie verzoekt andere getuigen zich te melden.

De politie zoekt getuigen van een ongeval dat gisteren tussen 13.35 en 13.45 uur op de Marktstiege plaatsvond. Een 13 jarige fietsster werd op de fietsoversteekplaats door een onbekende automobiliste aangereden. De automobiliste van 50-60 jaar, met opgestoken donker haar en een bril stapte even uit om te informeren of het goed met de fietsster ging en reed vervolgens weg. De schade bedraagt 400 euro.

Rond zes uur gisteravond is voor de kruising van de Nagelshof met An der Bleiche de Opel Mokka van een 25 jarige vrouw van achteren aangereden toen zij voor het rode licht stond te wachten. De veroorzaker is er vandoor gegaan. De schade bedraagt 500 euro.

Börger

Gisteren is tussen 9.45 en 13.10 uur bij een woning aan de Marienweg ingebroken. De dader kwam via een venster binnen en stal onder anderen sieraden en een damesfiets. De schade bedraagt 3.000 euro.

In de nacht van woensdag op donderdag is bij meerdere woningen aan de Großer Sand in Börger een poging tot inbraak gedaan.

Heede

Tussen woensdag 16.45 en donderdag 7.30 uur is in het industriegebied in Heede bij twee bouwcontainers en een schaftkeet ingebroken. Er zijn onder anderen een ladder, twee gereedschapskisten, een bouwradio en een handpalletwagen gestolen. In dezelfde nacht is ook bij een bedrijf in hetzelfde gebied ingebroken. De daders kwamen via een raam binnen en doorzochten het gebouw. Er werden meerdere spijkerpistolen gestolen. De schade bedraagt daar 7.800 euro. De politie onderzoekt onder anderen of er een verband tussen de beide inbraken bestaat.

Haren

Bij een doorzoeking hebben agenten diverse spullen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om een blauwe accu haakse slijper van Kraftronic, een fietscomputer van een e-bike van het merk Bosch, gereedschap en zes sleutelbossen (zie foto onderaan dit artikel). De eigenaren kunnen contact opnemen met politie Haren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.