De eerste sneeuw dient zich aan bij de barrels

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN – Vrijdag vertrok een groep deelnemers voor een reis naar het Noorderlicht in Zweeds Lapland. Ze verzamelden zich bij Café Dommering op het Marktplein in Winschoten.

De tour wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep, van Zweep Events uit Winschoten. Hoewel het evenement onder de noemer The Barrel Challenge wordt georganiseerd, geldt er enkel en alleen voor deze Noorderlichteditie geen bouwjaar of adviesprijs voor de auto; elke auto mag mee. Deze keer rijden er 75 auto’s mee.

Samen gaan de deelnemers weer een hoop lol en gekkigheid beleven, tijdens de reis door weer en wind in een oud barrel of deze keer in een nieuwe bak, met natuurlijk een enorm grote kans hét Noorderlicht in levende lijve te aanschouwen.

De officiële start was zaterdag in Trelleborg. Daar begonnen de deelnemers aan het eerste traject van 760 kilometer naar Gävle. Ze zijn er allemaal aangekomen, behalve organisator Meini Zweep. Hij is uitgevallen met pech en zal zeker tot maandag moeten wachten, voordat hij weer verder kan.

Gisteren reden de barrels naar Pitea. Weer moesten ze goed doortrekken, want het was een rit van 687 kilometer! Een van de deelnemers viel uit, vanwege problemen met een versnellingsbak. Ook diende zich onderweg de eerste sneeuw aan. Vandaag gaat de reis naar Kiruna, langs de stroomversnellingen bij Storforsen.

Fotograaf Mazzelmoaze reist weer mee. Hij houdt ons op deze website van zijn avonturen op de hoogte. Op maandag, woensdag en vrijdag is hij te horen in het programma De Dag Vanmorgen bij Groningen1.

Foto’s: Mazzelmoaze, meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.