De Sprankelgroep speelt: “Zo’n klein stukje grond….”

Eigen foto

SELLINGEN – De Sprankelgroep speelt: “Zo’n klein stukje grond….”

In het blijspel, geschreven door Wolfgang Brautigham, worden de toeschouwers meegenomen naar de gezellige woonkamer van Tom en Gerda Snieder. Tom is een eenvoudige kleermaker. Zijn enige bezit is een weiland dat al generaties lang in de familie is en daarom wil hij het niet verkopen. Dan erft zijn vrouw Gerda een stukje grond. Die erfenis is echter aan een voorwaarde verbonden. Gerda moet gelukkig getrouwd zijn en in welstand leven. Vastberaden maakt Gerda in haar antwoord aan de notaris van Tom een kledingfabrikant. Als ene mevrouw Hoven in opdracht van de notaris een bezoek aankondigt om de omstandigheden te controleren, ontstaat er paniek. Gelukkig zijn vriendin Sabine en vriend Max onmiddellijk bereid te komen helpen in de rol van huishoudster en butler. Het toeval wil echter, dat mevrouw Hoven net op het moment verschijnt als Gerda Max met een omhelzing bedankt voor zijn hulp en Tom het butlerskostuum voor Max brengt. Er zit niks anders op dan voor mevrouw Hoven deze rollenverwisseling verder door te voeren. In het begin lijkt alles volgens plan te verlopen. Tom speelt tegen zijn zin maar zeer overtuigend zijn eigen butler. Maar als bovendien de “huishoudster” Sabine wordt aangezien voor de vrouw des huizes en in de armen van “butler” Tom belandt is de chaos compleet. Kan Max de situatie redden?

De uitvoeringen vinden plaats op Za 28 jan. Vr 3 feb. Vr. 17 feb. en Za.11 mrt. in de Sprankel te Sellingen. De kaartjes kunnen worden gereserveerd op tel.nr. 0599-322369

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.