Verkoop vuurwerk gestart

Foto is ingezonden

NEDERLAND, DUITSLAND – Vandaag is de verkoop van vuurwerk gestart. Zo stond er vanmorgen al voor zeven uur een rij voor de Aldi in Aschendorf (foto). Kofferbakken vol vuurwerk gingen de grens over.

Je mag maximaal vijfentwintig kilo vuurwerk, waarop staat dat het geschikt is voor particulier gebruik, in je bezit hebben. Het vuurwerk moet voorzien zijn van een CE markering. Het moet voldoen aan de Nederlandse regelgeving. In Nederland mag je bijvoorbeeld geen knalvuurwerk en vuurpijlen hebben, maar die worden wel in Duitsland verkocht. Die mag je dus niet mee terug de grens overnemen. Als je wordt gecontroleerd en je hebt dit vuurwerk bij je, dan krijg je een boete. En uiteraard wordt de partij in beslag genomen.

De verkoop is vandaag gestart en gaat door tot 31 december. Met name bij de supermarkten in het grensgebied was het vandaag erg druk. Er mag maximaal 25 kg consumentenvuurwerk per auto vervoerd worden. 

Voor het vuurwerk, categorie F2, dat op 29, 30 en 31 december wordt verkocht of afgehaald, geldt een minimumleeftijd van zestien jaar. Huishoudens mogen niet meer dan 25 kilo in het bezit hebben. Het gaat alleen om siervuurwerk, omdat sinds 2020 een verbod geldt op knalvuurwerk. Het afsteken er van mag op 31 december vanaf zes uur ’s avonds tot twee uur in de nacht.

Klik HIER voor meer informatie.

Vuurwerkverbod

In twaalf gemeenten geldt met oud en nieuw een vuurwerkverbod. In Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Apeldoorn, Nijmegen, Heumen, Mook en Middelaar, Soest en Utrechtse Heuvelrug mag geen vuurwerk afgestoken worden.

Foto’s ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.