Leuke instuif in prima combinatie met mooi zaalvoetbaltoernooi in Vlagtwedde

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Als opening van het nieuwe jaar was er door het hoofdbestuur van de v.v. Westerwolde op zaterdag 7 januari in nauwe samenwerking met de activiteitencommissie na twee jaar onderbreking weer een nieuwjaarsinstuif met zaalvoetbaltoernooi georganiseerd.

Tijdens het openingswoord in sportzaal “Westerwolde” door voorzitter Gert Luijten bleken er om 19.00 uur zo’n 45 voetballers aanwezig te zijn, waaronder veel jeugdleden uit de JO17-teams alsmede twee dames. Naderhand stroomde nog een aantal voetballers in. Door deze toch wel grote opkomst konden er zes teams worden geformeerd die deze avond in een halve competitie gingen strijden om de felbegeerde winst. Na zestien wedstrijdjes van twaalf minuten bleek om ongeveer half elf team vier de meeste wedstrijdpunten te hebben verzameld. Het team van Henk Hebers, Milan Kater, Jasper Hensbergen, Lars Niemeijer, Anniek de Vos, Wilco Huls en Julian Smid speelde slechts één keer gelijk en behaalde zodoende 13 punten. Naast de verstrekte consumptiemunten door het bestuur aan de spelers en in het in grote getale opgekomen publiek, viel het winnende team nog een extra munt ten deel. Uiteraard is een woord van dank nog op z’n plaats aan de scheidsrechters van dit toernooi en Leo Teuben en Andries Huisinga, de toernooileiding van deze zaalvoetbalavond.  

Na afloop werd in de bomvolle kantine het “Rad van Fortuin” gedraaid. Totaal konden er voor zes ronden lootjes worden verkocht, die telkens grif van de hand gingen. Middels het rad werden daarna de drie of vier prijzen per ronde verdeeld, waarbij opviel dat een aantal vleesprijzen in de vorm van droge worsten of leverworst met het nodige enthousiasme werden ontvangen. Maar ook de nieuwe bezetting van de kantine deed goede zaken en naast menig consumptie gingen ook de bittergarnituren en rondjes frikandellen vlot van de hand.  

Al met al dus een gezellige en prima verlopen opening van het jaar 2023 voor de v.v. Westerwolde. En nu maar hopen dat een en ander een goed vervolg krijgt op het veld, zowel prestatief als recreatief.

Ingezonden door HJ Pleiter

Foto’s: HJ Pleiter en Bé Eelsing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.