Presentatie ‘Groeten uit Nieuw-Buinen’  met archieffoto’s uit het SHC

Arbeidershuisjes op het Aailand aan de Dwarskade in Nieuw-Buinen, nu al lang verdwenen. Collectie SHC/Jospe foto-32781.

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 12 februari a.s. vertoont Bert Roossien weer foto’s uit het archief van het Streekhistorisch Centrum. Deze keer staat Nieuw- Buinen centraal. De voorstelling vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal.

Het is in 2023 200 jaar geleden dat de eerste ‘dagwerken’ turf in de Buiner venen zijn gegraven en via het Stadskanaal werden afgevoerd. Het SHC presenteert daarom deze middag historische opnamen van Nieuw-Buinen. Historicus Bert Roossien vertoont opnames van winkeltjes en werkplaatsen, de scheepvaart en natuurlijk de glasindustrie die het dorp in de negentiende eeuw echt op de kaart zette.

De voorstelling begint om 14.30 uur. Voor meer informatie: 0599-612649  of info@streekhistorischcentrum.nl. Reserveren kan ook via www.streekhistorischcentrum.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.