Kick-off waterdrinkdagen op RSG en Dollard College

Foto ingezonden door gemeente Westerwolde

TER APEL, BELLINGWOLDE – Op 6 februari vulde wethouder Wietze Potze, in het bijzijn van de leerlingen, op RSG Ter Apel en Dollard College Bellingwolde symbolisch een infuser (waterdrinkfles). Het vormde de kick-off van de waterdrinkdagen.

De scholen voeren een maandelijkse vaste waterdrinkdag in. Onder de noemer JOGG hebben de scholen drinkinfusers aangeschaft voor alle leerlingen. Dit om leerlingen te stimuleren water te drinken, in plaats van frisdrank.

Op de waterdrinkdag worden geen suikerhoudende dranken aangeboden. Het idee is dat er die dagen alleen water, thee of koffie wordt gedronken. Alle leerlingen krijgen een infuser (fles) aangeboden. De flessen bieden de mogelijkheid om het water een smaakje te geven, doordat er fruit in kan. Elke eerste maandag van de maand krijgen leerlingen daarom ook fruit aangeboden om het water een smaakje te geven. Wanneer de actie met de flessen en het fruit een succes blijkt, wordt vanaf het nieuwe schooljaar een vaste waterdrinkdag in de week ingelast.

Sinds 1 januari 2021 is gemeente Westerwolde een JOGG-gemeente. Aanvankelijk stond JOGG voor ‘Jongeren op gezond gewicht’, maar dit dekte de lading niet voldoende. Tegenwoordig staat de afkorting voor ‘Gezonde jeugd, gezonde toekomst’.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.