Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteren wisselde een 68 jarige inwoonster uit de regio Aurich op de A31 van rijstrook om een vanaf de oprit bij Weener komende bestuurder van een vrachtwagen de mogelijkheid te geven in te voegen. Ze zag daarbij een op de linker rijbaan rijdende 28 jarige man uit Emsland over het hoofd. Hij moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen en botste tegen de vangrail. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De auto van de man uit Emsland raakte bij het ongeval beschadigd.

Meppen

Vanmorgen is om 5.50 uur op de Süd-Nord-Straße een 20 jarige bestuurster van een VW Polo met haar auto tegen een boom gebotst. De wagen sloeg vervolgens over de kop en kwam liggend op het dak tot stilstand. De 20 jarige vrouw raakte bij het ongeval dusdanig gewond dat zij korte tijd later in het ziekenhuis overleed. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Gistermiddag vond om 15.40 uur op de B70, ter hoogte van de afslag naar het stadion in Meppen, een kop-staart botsing plaats. Een bestuurder van een VW Passat moest plotseling vanwege drukte op de weg remmen. Een achteropkomende bestuurder van een zwarte Mercedes trapte ook hard op de rem, maar kon niet voorkomen dat hij tegen de Passat reed. Beide bestuurders zijn vervolgens doorgereden. De bestuurder van de VW Passat zag later dat hij schade had en deed aangifte. De politie is nu op zoek naar de bestuurder van de zwarte Mercedes en/of getuigen.

Zondagmiddag is tussen 12.00 en 12.15 uur voor de hoofdingang van het ziekenhuis aan de Ludmillenstraße een geparkeerde rode VW Golf aangereden. De wagen heeft linksachter voor 1.000 euro achter schade. De veroorzaker is doorgereden.

Vanmorgen, om 8.10 uur, is een bestuurder van een zwarte Nissan Leaf op de B70 bij Meppen tegen een blauwe VW Golf en een witte bestelbus gereden. Dit gebeurde bij een wegversmalling ten gevolge van wegwerkzaamheden. De bestuurder van het witte busje is meteen doorgereden. De politie wil graag met hem en getuigen van het ongeval in contact komen.

Aschendorf

De politie zoekt getuigen van een incident dat op 12 februari om tien uur ’s avonds op de Lange Straße plaatsvond. Daar passeerde een lichtgekleurde Mercedes een groep voetgangers. De bestuurder reed erg dicht aan de personen voorbij. De groep protesteerde luidkeels, waarop de bestuurder van de Mercedes stopte en achteruit reed. Hierop ontstond een woordenwisseling. De automobilist zette zijn wagen in de achteruit en reed een van de voetgangers aan. Hij sloeg vervolgens op de vlucht. De voetganger raakte lichtgewond. De politie is op zoek naar de bestuurder van de Mercedes en getuigen van het incident. Zij kunnen contact opnemen met het politiebureau in Papenburg.

Haren

In de nacht van zondag op maandag is een poging gedaan de motorkap van een geparkeerde auto open te breken. De auto stond op dat moment op een terrein aan de Düneburger Weg. De daders hebben voor 500 euro schade aangericht.

Lahn

Tussen dinsdag 14.00 en woensdag 14.00 uur is bij een woning aan de Kellerstraße in Lahn ingebroken. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De totale schade bedraagt 1.200 euro. Getuigen worden verzocht contact met de politie van Sögel op te nemen.

Papenburg

Tussen dinsdag en woensdag is op de parkeerplaats tegenover een hotel aan de Kässensweg een blauwe Peugeot 206 aangereden. Dit moet tussen dinsdag 13.45 en woensdag 6.20 uur zijn gebeurd. De wagen heeft voor 200 euro schade aan het spatbord links voor. De veroorzaker is onbekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.