Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Vrijdagmiddag, om kwart voor drie, moest een bestuurster van een Opel Corsa op de kruising B70 / Hüntestraße plotseling remmen. Een achter haar rijdende automobilist(e) zag dit te laat en reed achter op de Opel. Vervolgens ging deze persoon er vandoor. De schade aan de Opel bedraagt 1.000 euro.

Tussen zaterdag en maandag is aan de Umländerwiek links bij een snackwagen ingebroken. Er zijn diverse dranken en levensmiddelen gestolen. Ook is er geld buit gemaakt. De schade bedraagt 350 euro.

Leer/ Weener

Gistermiddag werd een 87 jarige inwoner van Leer gebeld met de mededeling dat zijn dochter een ongeluk had gehad. Volgens de persoon, die zich als medewerker van de politie uitgaf, moest er een borgsom worden betaald, anders zou zij in de gevangenis belanden. Het is niet tot een geldoverdracht gekomen. Ook werd een 97 jarige man uit Weener, door iemand die zich uitgaf als zijn dochter, gebeld. Zij vertelde dat ze een ongeluk had gehad en dat er een borgsom betaald moest worden. De 97 jarige verwees haar naar zijn andere dochter. Ook hier werd geen geld overgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.