Maya Wildevuur overleden

Foto: Catharina Glazenburg

MIDWOLDA – Na een ziekbed is vannacht kunstenares Maya Wildevuur overleden. Ze is 78 jaar geworden.

Maya (Martje Lammigje) Wildevuur werd op 24 juli 1944 in Deventer geboren, waar ze een opleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie volgde. In de jaren 1980-1985 maakte zij, geïnspireerd door Engelse landschappen, zijdecollages. Ook maakte zij bloemenarrangementen en honderden kleurrijke schilderijen van met name bloemen en landschappen, maar soms ook dieren. Ook maakte ze portretten van onder anderen Paul van Vliet en ons Koningspaar.

In 1984 opende ze in Hooghalen galerie Maya Wildevuur. Daar stelde ze haar zijdecollages ten toon. Er was ook ruimte voor werken van andere kunstenaars. In 1992 werd de galerie voortgezet door haar jongste zoon en verhuisde Maya met haar tweede echtgenoot Jan de Gans (overleden in 2015) naar de Ennemaborgh in Midwolda.

In de ruim 600 jarige borg was haar atelier. De kamers hangen en staan vol met kunstwerken van Maya en souvenirs die zij tijdens verre reizen verzamelde. Naar verluidt is zij daar ook overleden. Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart is.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.