V.V. Veelerveen stelt kampioenschap uit

VEELERVEEN – Voor het oog van ruim 400 toeschouwers speelde V.V. Veelerveen op Tweede Paasdag gelijk tegen THOS uit Beerta. En dat was net niet genoeg om het kampioenschap te vieren. Dat volgt mogelijk aanstaande zondag in de uitwedstrijd tegen Gieterveen.

Een gelijkspel was niet genoeg. Daarmee zou Veelerveen op 36 punten komen en dat is ook nog haalbaar voor THOS, die zaterdags voor Pasen van SPW won. Er moest dus gewonnen worden om het kampioenschap te kunnen vieren.

Het begin was prima! Veelerveen had de wind mee, was de betere ploeg en kwam op voorsprong door een goal van Kevin Rosevink. In de 40ste minuut maakte Jesse Bergman de 2-0. En dat was een mooie stand om de tweede helft in te gaan.
Maar die verliep geheel anders. Veelerveen kwam op achterstand, nadat keeper Thomas Klungel een aanvaller van THOS probeerde uit te kappen. Iets dat Klungel veel vaker doet in een wedstrijd en dan gaat het meestal goed. Maar op Tweede Paasdag mislukte dit, waardoor het 2-1 werd. Kort daarop eindigde een geweldige vrije trap van THOS in de kruising van de Veelerveenster goal. En toen was zo ineens 2-2.

En dus moest Veelerveen weer aan de bak. Jelle Oost bracht de geelzwarten weer in het zadel door de 3-2 te maken. Het kampioenschap lonkte met nog een dik kwartier te spelen, maar 7 minuten voor het einde maakte THOS opnieuw de gelijkmaker.

Veelerveen ging op jacht naar de winnende goal, waarbij Yannick Kruizinga nog de beste papieren had. Maar hij schoot hoog over.

Het werd uiteindelijk 3-3 en nu moet Veelerveen aanstaande zondag in en tegen Gieterveen een puntje proberen te pakken. Dat is genoeg om alsnog kampioen van de vierde klasse C te worden. Ze zijn er echt heel dichtbij, het moet alleen nog even gebeuren.

Jacob Musch en Reinier Edens deden weer verslag met hun camera’s. Dit keer waren ook Dagblad van het Noorden, RTV Noord, Hart van Nederland en Gert Meulman erbij.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.