Dagcentrum PUK heeft eindelijk de felbegeerde BeleefTV

Foto: Catharina Glazenburg

VEELERVEEN – Vandaag werd bij Dagcentrum PUK de felbegeerde BeleefTV bezorgd.

Vorig jaar kreeg Dagcentrum Puk in Veelerveen een BeleefTV te leen. Dit is een soort digibord, ter grootte van een tafel, waar je allerlei spelletjes op kunt projecteren. De BeleefTV Smile is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Het apparaat is zo ontwikkeld dat iedereen er mee uit de voeten kan; ongeacht de leeftijd of het niveau. De activiteiten op De BeleefTV dragen bij aan het activeren en stimuleren van de cliënten. Bijna alle spellen kunnen in groepsverband of individueel gespeeld worden. Hierdoor is er voor iedere situatie een oplossing op maat. De spellen nodigen uit tot een gesprek, zijn leerzaam en stimuleren de motoriek.

Angelique en Petra van Dagcentrum Puk zagen hoe enthousiast hun cliënten op het apparaat reageerden en al snel werd er besloten dat ze alles op alles wilden zetten om een BeleefTV aan te schaffen.

Hiervoor was veel geld nodig. Een BeleefTV die geschikt is voor alle cliënten kost, inclusief een aangepast onderstel en extra onderdelen, ongeveer 12.000 euro.

Om (een deel) van het bedrag bij elkaar te krijgen ging Angelique vorig jaar te voet van Veelerveen naar haar geboorteplaats Tiel. Ze vertrok op 25 augustus. Ze heeft de afstand in acht etappes van 25 a 30 kilometer gelopen. Tussendoor heeft zij rustdagen ingelast. In Tiel werd zij opgewacht door onder anderen haar vader. Angelique ging op een fiets terug naar Veelerveen. In totaal heeft zij meer dan 480 kilometer te voet en op de fiets afgelegd.

De actie van Angelique kreeg veel aandacht. Via donaties en sponsoring haalde ze ruim 4.000 euro binnen. Een mooi bedrag, maar nog steeds niet voldoende om een BeleefTV aan te schaffen.

Ondanks dat het beoogde bedrag niet bijeengebracht is, hebben Angelique en Petra toch besloten de BeleefTV aan te schaffen. De resterende 6.000 euro wordt door middel van huurkoop afgedragen.

Vandaag werd tijdens het Lentefeest de tv bezorgd. Dit tot grote vreugde van de “Pukkies”. Het is een prachtig apparaat, waarop ze spelletjes kunnen spelen, muziek kunnen maken, tekenen, kleuren en nog heel veel meer. Een medewerker van BeleefTV legde alles met veel geduld uit. Daarna werd het tijd om de mogelijkheden uit te proberen.

Het was een gezellige ochtend, waarbij ook veel familieleden van de “Pukkies” aanwezig waren. Er werd gezongen en muziek gemaakt en uiteraard ontbrak iets te drinken met wat lekkers erbij niet.

De crowdfunding actie is er nog steeds. Klik HIER voor meer informatie.

Foto’s: Catharina Glazenburg, klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.