Dorpsbelangen zoekt nog enige vrijwilligers voor zwerfvuilactie Vlagtwedde

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – Zoals waarschijnlijk bekend organiseert de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde (VvDV) in het kader van “Nederland Schoon” een zwerfvuilactie. Deze opruimactie zal worden gehouden op vrijdagavond 14 april van 18.30 tot ca. 20.30 uur. Nu wil het feit dat er nog niet voldoende medewerkers zijn om vrijdagavond a.s. alle routes binnen het dorp op een goede manier te bemensen. Daarom dan ook nogmaals een oproep aan iedereen die nog een uurtje over heeft voor het opruimen van zwerfafval binnen het dorp en directe omgeving daarbij te helpen. De actie start bij MFA ‘t Aambeeld.

Leerkrachten en leerlingen van beide basisscholen in het dorp, alsmede de kinderopvang van KiWi, zullen voorafgaand aan deze schoonmaakactie extra aandacht besteden aan het fenomeen zwerfafval. Ook gaan zij vrijdag 14 april overdag al daadwerkelijk aan de slag met het opruimen van zwerfvuil binnen een (klein) deel van Vlagtwedde. Ook zij kunnen enige hulp en begeleiding gebruiken.

Opgave voor hulp bij deze actie kan gebeuren via het mailadres info@dorpsbelangenvlagtwedde.nl of bij een van de bestuursleden van Dorpsbelangen. Telefonisch is dit mogelijk via 0599 – 312648 (Harm Jan Pleiter). Het te gebruiken opruimmateriaal zal door de gemeente Westerwolde beschikbaar worden gesteld, maar zelf materiaal meenemen (zoals handschoenen) wordt natuurlijk op prijs gesteld. Het motto van deze actie van Dorpsbelangen Vlagtwedde is ook nu weer: “Zwerfvuil, dat pakken we samen op …….” Doet u alsnog mee ?

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.