Echtpaar stelt moestuin ter beschikking

Foto: Johannes Velthuis

TER APELKANAAL – In verband met ziekte stelt een echtpaar hun grote moestuin dit jaar ter beschikking aan mensen die hun eigen groente en fruit willen verbouwen.

Erwin van den Bovenkamp en Daniëlle van Riessen wonen in het buitengebied van Ter Apelkanaal aan de kant van Sellingerbeetse in een woonboerderij en hebben een grote tuin (1 ha). Daarin hebben ze een hele grote moestuin gemaakt.

Hun plannen om dit jaar van alles te gaan planten en zaaien en de moestuin tot volle wasdom te laten komen, vallen echter door ziekte in het water. Het zal daarom waarschijnlijk pas volgend voorjaar worden voordat ze zelf iets met de moestuin kunnen doen.

Oproep

Ze vinden het echter zonde als de moestuin, die klaar is voor gebruik, dit voorjaar/zomer/herfst braak blijft liggen. Daarom bieden ze, in ieder geval vanaf nu t/m komende winter (en misschien in overleg langer), gratis gebruik van de moestuin aan voor mensen die wel graag hun eigen groente/fruit willen verbouwen, maar zelf geen moestuin hebben. In ruil daarvoor vragen ze alleen om zelf ook mee te mogen eten.

De moestuin is zeker groot genoeg om bewerkt te worden door twee gezinnen. Hij bestaat uit negen stroken van 6 meter lang en 1,20 meter breed, met een tegelpaadje ertussen. Men mag water, compost en mest van de eigenaars gebruiken.

Dus hebt u altijd al uw eigen boontjes, wortels, aardbeien etc. willen verbouwen maar hebt u zelf geen tuin? Neem dan contact op met Erwin en Danielle op 06-52317310.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.