Musselkanaal herdenkt oorlogsslachtoffers

Foto: Hemmo Kuiper

MUSSELKANAAL – Tijdens de Nationale Herdenking werd in Musselkanaal iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesmissies is omgekomen herdacht. Het thema van dit jaar was ‘Leven met oorlog’.

De start van de stille tocht was bij de koepel aan het Willem Diemerplein. Bij het oorlogsmonument aan de A-weg werden de deelnemers door de heer G Munneke welkom geheten. Vervolgens hield wethouder I.J. Sterenborg namens de gemeente Stadskanaal een toespraak.

De heer J Bouma las een verhaal, geschreven door Gerritjan Smit, voor. Na de ‘Last Post’ werden twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Vervolgens werden kransen en bloemen bij het monument gelegd.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.