Kantoor VBT Sellingen weer geopend

Foto ingezonden door Nelleke Dragt

SELLINGEN – Je zou het soms niet denken maar het is lente en ook de VBT Sellingen heeft inmiddels haar deuren weer geopend. Met uitzondering van de maandag is het kantoor van de VBT dagelijks geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

VBT Sellingen staat voor Vereniging Bevordering Toerisme Sellingen en bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die o.a. de toerist voorlichting geeft en hun vragen beantwoordt. U kunt bij ze terecht voor fiets- en wandelroutes, kaarten en folders. 


Er is weer veel te doen komende zomer en folders zijn gratis af te halen in het kantoor. De data voor de fiets drie daagse die de VBT jaarlijks organiseert zijn vastgesteld op 31 juli en op 1, 2 en 3 augustus, inclusief de inhaal avond.

Sinds kort is ook het boekje “Allemans paden” beschikbaar. Dit zijn drie mooie wandelingen van verschillende lengtes, allemaal heel toegankelijk voor rolstoelgebruikers en wandelwagens. Twee routes lopen rondom Sellingen en de derde wandeling is gesitueerd in Smeerling. Alle drie heel prettig en mooi om te doen en natuurlijk verkrijgbaar bij VBT.


Jaarlijks exposeren plaatselijke kunstenaars enkele van hun kunstwerken in het kantoor van de VBT. Dit seizoen hangen er schilderijen van Anna Hartman en keramiek van Helen Harmes. Beiden wonen al jaren in Sellingen en zijn bij velen bekend.

De schilderijen van Anna geven vaak taferelen weer van bepaalde stukjes natuur uit de Sellinger bossen. Bomen hebben haar grote voorliefde en die zijn ook regelmatig terug te zien in haar werk.

Helen heeft een veelzijdige en scheppende geest. Ze is voortdurend bezig met het uitvinden van haar creaties. Door haar visuele beperking houd zij zich nu vooral bezig met keramiek en speksteen. Ze maakt veelal ronde en kleurrijke vormen.


De VBT Sellingen heeft haar kantoor bij de Hof van Sellingen
Dorpsstraat 8, 9551AE Sellingen. Op de site www.vbtsellingen.nl vind u alle informatie.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.