Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rhede

Aan de Alte Rheder Straße in de rijrichting Rhede is vorige week maandagmiddag om half zes een onbekende automobilist tegen een langs de kant van de weg geparkeerde Citroën gereden. De schade bedraagt 3.000 euro. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Papenburg

Donderdag is om 20.50 uur aan de “Am Stadion” in Papenburg een fietser tegen een schutting gevallen. Hierbij raakte de schutting beschadigd. De schade bedraagt 400 euro. De fietser is na het ongeval doorgereden. Volgens getuigen is hij 1.80 m lang en droeg hij een donkere jas en een blauwe spijkerbroek. Hij had grijs, aan de zijkanten opgeschoren, haar. De man reed op een grijze e-bike. De politie is naar hem op zoek.

Meppen

Op 17 mei moest een vrouw om 7.10 uur met haar e-bike uitwijken omdat een persoon op een bromfiets op het fietspad langs de Riedemannstraße in Meppen een bocht te ruim nam. Zij kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond. De man op de bromfiets is doorgereden. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen.

Om tien uur zondagavond heeft een 58-jarige man een gezin in een trein van de Westfalenbahn-trein lastiggevallen en bedreigd. Toen een 25-jarige man tussenbeide kwam, sloeg de 58-jarige hem in het gezicht en bedreigde hem verbaal. Hij trok ook aan de noodrem van de trein, die op dat moment langzaam het station van Meppen binnenrolde. Toen agenten op het perron arriveerden, was het gezin al vertrokken. Getuigen en het betreffende gezin worden verzocht zich te melden bij de politie in Bunde.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.