Herstelde Molen De Dellen wordt heropend

Foto ingezonden door Bert Steenhuizen

NIEUW SCHEEMDA –  Vrijdag 16 juni zal de molen De Dellen opnieuw in gebruik worden genomen. De molen is een van de twaalf molens van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MsMOG).


Op 20 september 2020 brak een roede van De Dellen. Na ruim twee en driekwart jaar is de molen hersteld en kan molenaar André Schuthof de wieken weer laten draaien. Vrijdag 16 juni 2023 zal burgemeester Sikkema de officiële opening verrichten in de middag rond 15.00 uur. Tevens zal een prachtige picknicktafel geschonken door De Hollandsche Molen officieel geopend worden.
De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed onder de aandacht blijven brengen en is zeer verheugd dat deze grote restauratie gerealiseerd is, zodat de molen weer kan draaien.

MsMOG
Molenaar André Schuthof van De Dellen vertelt “dat hij de klok in de molen weer in gang zal zetten, nadat deze is stil komen te staan als gevolg van de klap die de afgebroken roede in 2020 gaf”. Via www.msmog.nl is meer informatie over de Molenstichting te vinden.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.