Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Op 9 juni is tussen 11.45 en 12.30 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Friederikenstraße in Papenburg een zwarte VW Polo aangereden. De wagen heeft voor 2.000 euro schade. De veroorzaker is onbekend.

Weener

Gistermorgen is om 11.10 uur op het terrein van een supermarkt aan de Mühlenstraße in Weener een portemonnee gestolen. Dit gebeurde toen een 63 jarige inwoonster van Rheiderland haar boodschappen in haar fietstassen deed en vervolgens het winkelwagentje terugbracht. Haar portemonnee had ze in haar fietsmandje gelegd. Het mandje was dichtgeritst. Toen ze even later bij haar fiets terugkeerde zag ze dat het mandje opengeritst was en de portemonnee gestolen was. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen.

Haren

Gisteren is rond het middaguur op een parkeerplaats aan de Neuen Markt in Haren rode Suzuki aangereden. De veroorzaker reed in een witte personenauto. De politie is naar hem/haar op zoek.

Tussen vrijdag 19.00 en zondag 10.00 uur is aan de Uferstraße in Haren een rode Ford aangereden. De auto stond langs de kant van de weg geparkeerd. Over de veroorzaker is niets bekend. De politie zoekt getuigen en dan met name een gezin die zaterdagmiddag rond drie daar onderweg was. Ze hadden een kind bij zich, die met zijn fiets ten val kwam.

Lathen

Tussen vrijdag en zondag is bij een garage aan de Melstruper Straße in Lathen ingebroken. Er werden meerdere stukken gereedschap gestolen.

Meppen

Tussen zaterdag en maandag is vanaf een bouwplaats aan de Warschauer Straße in Meppen 150 meter stroomkabel gestolen. De schade bedraagt 4.500 euro.

Vanaf een bouwplaats aan de An der Haarbrücke in Meppen is tussen vrijdag en maandag een trilplaat gestolen. De schade bedraagt 10.115 euro.

Twist

Sinds zondag 15.00 uur wordt de 55 jarige Martin Sulmann uit Twist vermist. Hij is die dag op zijn e-bike van het merk KTM, type Cento 10 Plus vertrokken. Het framenummer van de matzwarte fiets is KS210522833. Aan de fiets zitten twee zwarte fietstassen met oranje motieven en aan het stuur zit een klein tasje.

Heeft u deze persoon, of zijn fiets gezien bel dan de politie in Meppen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.