Oud BV Veendam wint van jubilerende VV Damacota

Foto: Hemmo Kuiper

NIEUWE PEKELA – Gisteravond speelde VV Damacota tegen een selectie van Oud-BV Veendam.

VV Damacota viert het 75 jarig bestaan. De club is opgericht op 16 juni 1948. Binnen de club worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo speelde VV Damacota gisteravond tegen een selectie van Oud-BV Veendam.

De wedstrijd begon om zeven uur op het Burgemeester Boekhoven Sportpark. Veendam kwam met onder meer oud spelers Erwin Buurmeijer, Paul Mattijs en Armand Mac Andrew naar Nieuwe Pekela. Ze gingen met de winst naar huis; de eindstand was 3-7. De wedstrijd werd onder meer bijgewoond door burgemeester Jaap Kuin en wethouder Ellen van Klaveren. Evert Baptist voorzag de wedstrijd van commentaar.


Voor vandaag staat er een jubileumfeest voor leden en genodigden met de band Moeflons, DJ Feike van der Berg en zanger Marco Schuitmaker op de rol. De oud-Pekelder is bekend van de hit Engelbewaarder. Ook op het programma staat vanavond het duel tussen Damacota ‘goud’ en ‘oud’, die wordt geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis, aanvang 18.45 uur.

Ingezonden door Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.