Burgemeester Klaas Sloots ontvangt veteranen uit de gemeente Stadskanaal

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Vandaag kwamen de veteranen die wonen in de gemeente Stadskanaal samen in het theater Geert Teis in Stadskanaal.

De gemeentelijke Veteranen dag vond traditiegetrouw een week voor de nationale Veteranen dag plaats. Het bood de gelegenheid om waardering en dankbaarheid te tonen aan de dappere mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor onze vrijheid.

Burgemeester Klaas Sloots heette de veteranen welkom met een toespraak. Ook werd teruggeblikt op de onthulling van het Veteranenmonument afgelopen december. Twee van de makers van het monument, Harm ten Have en Adriaan Bregita, waren ook aanwezig. Namens het Veteranen Instituut werden de burgemeester en de makers van het Veteranenmonument verrast met een waarderingsspeld. Deze spelden zijn uitgegeven door het Veteranen Instituut als respect en waardering voor de veteranen en kunnen gegeven worden aan personen die zich inzetten voor de veteranen. Deze speld kan gedragen worden bij iedere gelegenheid die te maken heeft met veteranen. Zo is te zien dat de drager iets belangrijks heeft gedaan voor de veteranen.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.