VPRO Tegenlicht meet-up naar aanleiding van de uitzending ‘De prijs van AI’

Foto: Catharina Glazenburg


STADSKANAAL – Op donderdag 29 juni a.s. om 19:00 uur wordt in het kader van de AI- Parade van de bibliotheek Stadskanaal een ‘VPRO Tegenlicht meet-up gehouden.

Artificiële Intelligentie (AI) oftewel Kunstmatige Intelligentie maakt al lang onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Om in Nederland tot gewenste mensgerichte AI te komen, is het belangrijk dat ook inwoners hier invloed op hebben. Dat betekent dat zij over genoeg informatie moeten beschikken om de juiste keuzes te kunnen maken bij het gebruik van AI in hun dagelijks leven. Daarnaast moeten zij actief betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen, zodat ze al in een vroeg stadium kunnen aangeven wat zij wel en juist niet wenselijk vinden.


Op donderdag 29 juni a.s. om 19:00 uur wordt in het kader van de AI- Parade van de bibliotheek Stadskanaal een ‘VPRO Tegenlicht meet-up gehouden’. Tijdens deze bijeenkomst zullen er fragmenten getoond en besproken worden uit de aflevering de ‘Prijs van AI’.


In de aflevering wordt kritisch gekeken naar de ware achtergronden van AI en de gevolgen daarvan. In de meet up wordt ook ingegaan op de mogelijkheden en kansen van AI. Kom langs en laat je horen over dit onderwerp. Ga het gesprek aan en wordt verrijkt met kennis!

De meet up wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek Stadskanaal en de AI HUB Noord Nederland. Ook zal een impact producer van VPRO Tegenlicht aanwezig zijn.

Donderdag 29 juni 2023
19.00 – 21.30 uur
Bibliotheek Stadskanaal
Continentenlaan 2
9501 DG Stadskanaal
In verband met een beperkt aantal plaatsen is inschrijven wenselijk via deze link.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.