World Supersport Wereldkampioen Ten Kate naar JACK’S Racing Day

Foto ingezonden door JACK’S Racing Day

ASSEN – GRATIS genieten van een demonstratie van de regerend World Supersportkampioen Ten Kate Racing Yamaha; JACK’S Racing Day op het TT Circuit Assen maakt het 12 en 13 augustus mogelijk. De Italiaan Stefano Manzi, die onlangs nog een dubbele overwinning wist te boeken op het circuit van Imola, demonstreert samen met zijn Spaanse teamgenoot Jorge Navarro de World Supersportmotor van het Nederlandse Ten Kate team dat een derde wereldtitel op rij nastreeft.

Stefano Manzi, die eerder voor het Grand Prix-team van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi in actie kwam, won een dikke week geleden beide World Supersport races op het ‘Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola’. De Italiaan nam in de zevende ronde de leiding over en gaf deze niet meer uit handen. Uiteindelijk kwam hij met een marge van ruim zeven seconden als winnaar over de streep waarmee hij Ten Kate Racing de eerste dubbele overwinning van het jaar bezorgde. Jorge Navarro, die meerdere GP-overwinningen op zijn naam heeft, behaalde in Imola zijn beste resultaat van het seizoen door als zesde te finishen.

Ten Kate Racing Yamaha

Ten Kate Racing uit Nieuwleusen behoort tot de meest succesvolle teams in het wereldkampioenschap Supersport. Tussen 2002 en 2014 behaalde het team maar liefst negen wereldtitels, waarvan zes titels op rij. In 2007 won het team zowel de World Superbike als World Supersport titel, een ongeëvenaarde prestatie in het wereldkampioenschap. Ten Kate Racing Yamaha is de regerend World Supersportkampioen. Het team pakte de afgelopen twee seizoenen de titel met de Zwitserse coureur Dominique Aegerter en staat met Manzi momenteel tweede in de stand om het wereldkampioenschap.

Met een GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar via jacksracingday.nl en de vestigingen van de evenementpartners genieten bezoekers van JACK’S Racing Day vanaf de beroemde TT-tribunes op zaterdag 12 of zondag 13 augustus 2023 van een dag vol met demonstraties, motorraces in de Benelux Trophy, races met de snelste karts ter wereld en van autoraces in diverse klassen, waaronder de Porsche Carrera Cup Benelux en BOSS GP, met échte Formule 1-auto’s.

Ingezonden door JACK’S Racing Day

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.