Met paard en wagen door de Ter Apeler bossen

Foto: André Dümmer

TER APEL – Menclub in ’t Span uit Ter Apel organiseerde vanmorgen voor haar leden een tocht door de Ter Apeler bossen.


Met regenkleding bij de hand vertrokken acht spannen vanuit Manege de Kraalhoeve vanochtend om 11 uur richting de Ter Apeler bossen. De tocht voer langs de Koeiweide, het Meebos en het Tempelbos, door de rivier de Ruiten Aa weer richting manege. Na de rit was een barbecue gepland.

De Kraalhoeve
De Kraalhoeve is een van de vele maneges in Westerwolde waar paardensport uitgeoefend kan worden.
De manege ligt aan de Heembadweg nabij de Sellingerstraat in een bosrijke omgeving van Ter Apel.
Er zijn diverse faciliteiten met of zonder eigen paard of pony. Dit kan natuurlijk ook door gebruik te maken van de manegepony’s.


Paardensportvereniging de Kloosterruiters is een overkoepelende vereniging waarbinnen een Ponyclub, Rijvereniging, Menvereniging en manegelessen bestaan. Er wordt op elk niveau en voor elke tak van sport iets aangeboden (ponyclublessen, dressuurlessen, springlessen, menlessen en manegelessen). Alle lessen zijn heel kleinschalig en worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Hierdoor is er voldoende aandacht voor elke ruiter/menner en kan iedereen optimaal begeleid worden.


Er worden regelmatig demonstraties en wedstrijden georganiseerd voor jong en oud met verschillende thema’s. Op de website van De Kloosterruiters vindt u alle info.

Ingezonden door André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.