Gewonde bij ongeval Nederlands-Duitse grens (update)

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL, RÜTENBROCK – Bij een ongeval op de grens van Nederland met Duitsland is zondagavond een persoon gewond geraakt.

De hulpdiensten werden zondagavond om tien voor zeven gealarmeerd voor een ongeval op de N366/ Rütenbrockerweg. Daar waren een Duitse en een Nederlandse auto met elkaar in botsing gekomen. Hulpdiensten uit zowel Nederland als Duitsland kwamen ter plaatse.

Voor zover bekend raakte de bestuurder van de Duitse auto zwaargewond. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Het verkeer werd vanwege het ongeval omgeleid.

Update met politiebericht van politie van het Duitse Haren

Een 44 jarige bestuurder reed om 18.40 uur in zijn Opel over de B408 in de richting Haren. Toen hij linksaf naar Barnfleer afsloeg zag hij een tegemoetkomende Audi van een 34 jarige bestuurder over het hoofd. Bij de aanrijding raakte de bestuurder van de Opel zwaar gewond. De bestuurder van de Audi liep lichte verwondingen op. De totale schade wordt op 55.000 euro geschat.

De auto’s zijn door Duitse en Nederlandse bergers afgesleept.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.