Kunstrolschaatser Roy uit Oude Pekela zamelt geld in voor wereldkampioenschap in Colombia

Foto: Anita Meis

OUDE PEKELA – Roy Broekema (23) uit Oude Pekela is meervoudig Nederlands kampioen senioren bij het kunstrolschaatsen in de disciplines vrijrijden en roldansen. Na een paar tegenslagen mag hij na vijf jaar weer deelnemen aan de wereldkampioenschappen vrijrijden die deze maand in Colombia worden gehouden. Via het GoFundMe-platform is Roy een inzamelingsactie gestart om zijn deelname en bijbehorende kosten te kunnen betalen.

“Het kunstrolschaatsen doe ik al vanaf mijn tiende en is sindsdien een groot deel van mijn leven geworden. In 2019 ben ik voor mijn sport vanuit Oude Pekela 250 kilometer verhuids om meer trainingsuren te kunnen maken en mij dus nog beter te kunnen ontwikkelen.” – aldus Roy 

Het streefbedrag van de campagne is € 2.000,00

Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/gfm/65btw6-road-to-world-championships-in-colombia 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.