Hobbyisten tonen hun creaties bij Siep & Co

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Stichting Siep & Co organiseerde vandaag in het kader van landelijke open monumenten een hobbybeurs.

De beurs vond bij Siep & Co aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela plaats en was vrij toegankelijk. In een van de grote hallen lieten enkele tientallen hobbyisten uit de regio zien wat ze de laatste tijd ondernomen en/of gemaakt hebben. Het ging voornamelijk om modelbouwers, die op schaal boten, treinen, motoren, auto’s, stoommachines, industriële opstellingen of speelgoed in elkaar hebben gezet. Veel modellen zijn radiografisch bestuurbaar. Op de beurs waren ook hobby-schilders vertegenwoordigd. Siep & Co zorgde tijdens het evenement voor de catering.

Over belangstelling was niets te klagen. De hobby bouwers gaven graag tekst en uitleg hoe en wat ze hebben gebouwd, al dan niet met originele tekeningen. Dat er erg veel tijd mee gemoeid gaat is wel duidelijk als je kijkt naar de kleine details. Alles klopt tot in de puntjes.

Er was heel veel te zien, boten, duikboten, bouwwerken van lego, vrachtwagens, kranen, enz. Een oude scheepsmotor liep als een zonnetje, wat indrukwekkend was om te zien en vooral te horen hoe mooi rustig zo’n motor loopt. Ook de twee stoommachines waren in werking gezet door de techneuten.
Al met al een zeer geslaagde hobbybeurs, waar ondanks de warmte veel nieuwsgierigen naar toe kwamen.

Ingezonden door Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.