Pekelder teams gisteren goed vertegenwoordigd op de RUN

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA, WINSCHOTEN – Gisteren was weer de traditionele run van Winschoten, waar wederom veel Pekelder teams vertegenwoordigd waren om de 10×10 km estafette hardlopen gezamenlijk te volbrengen.

In het lopersdorp hadden team gemeente Pekela , team Brandweer Pekela / Veendam en team Fyzigo gezamenlijk een tent opgezet, om van daaruit de teams en supporters onderdak te bieden en te voorzien van een natje en een droogje. Met name dat natje bleek gisteren geen overbodige luxe. Het is nog nooit zo warm geweest tijdens de RUN.

De deelnemers hadden zich over het algemeen goed voorbereid op de extreem warme omstandigheden. Ook team Twin Gym van de gebroeders Veldkamp en buurtvereniging Rondom ‘t Verloat hadden hun tent opgezet in het lopersdorp nabij start / finish aan de Stikkerlaan in Winschoten. En ook daar was het zeer gezellig.

Onderweg langs het parcours waren de straten weer erg mooi versierd en was het een gezellige boel. Veel bewoners boden water aan en ook douches waar men onder door kun lopen om extra verkoeling te zoeken. De 2023 editie van de run was er weer eentje om in te lijsten. Voor de genoemde teams staat deelname aan de RUN ook al sinds jaren op het programma.

Tekst Alex Ottens

Foto’s: Fred Stötefalk en ingezonden door Alex Ottens

Video Lopers voor Pekel tijdens de RUN. Het is een compilatie van diverse filmpjes die zijn ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.