Groninger Marktendag 3 oktober; de grootste markt Noord Nederland

Foto: Mazzelmoaze

GRONINGEN – Héél véél markt in Groningen op 3 oktober op de Grote Markt, Tussen Beide Markten, de Vismarkt, het AKerkhof, de Brugstraat en nieuw dit jaar de Hoge der A. Met een braderie, een warenmarkt & standwerkers, een vintage- en handgemaakte producten markt, een markt met streekproducten, een antiek/vlooienmarkt, een boeken markt en een platenmarkt. Het unieke aan Groninger Marktendag is de samenwerking met bestaande en succesvolle markten die nu speciaal voor 3 oktober, de nationale feestdag in Duitsland, de krachten bundelen om een groots evenement te organiseren.


Vintage & handgemaakt + streekmarkt op Grote Markt & Tussen Beide Markten
Grote Markt en Tussen Beide Markten is gevuld met vintage en handgemaakte producten. Meer dan 50
standhouders aanwezig met onder andere vintage kleding, keramiek, brocante, meubels, accessoires, games en taxidermie. Daarnaast zal er een divers aanbod aan handgemaakte producten zijn, zoals macramé wandkleden, sieraden, baby- en kinderkleding, sjaals van handgeweven stoffen, haakwerk en kimono’s.

Streekmarkt: Scoor lekkere items voor de weg terug of een dag later aan het ontbijt, lunch of diner. Ben je liefhebbers van heerlijke vis dan zijn de visrokerijen ook absoluut een aanrader. Lekker toch gerookte paling?


Warenmarkt en standwerkers op Vismarkt & AKerkhof
Tijdens Groninger Marktendag is er ook de reguliere warenmarkt op de Vismarkt en het AKerkhof. Een
warenmarkt (Hollandse Markt) mag natuurlijk niet ontbreken met een gevarieerd aanbod, met verse
producten voor goede prijzen. Loop over de markt en scoor fruit, noten, kaas en nog veel meer.

Braderie, antiek/vlooienmarkt, boekenmarkt & platenmarkt Akerkhof t/m Hoge der A
Op de braderie tref je heerlijke warme schapenvachten, telefoonaccessoires, lederwaren, modeaccessoires, edelstenen en nog veel meer aan. De antiek/vlooienmarkt is precies zoals het bedoeld is, want nieuwe spullen kom je niet tegen. De standhouders richten alles prachtig in en ook kunnen we zelfs specialisten onderscheiden. Want de Matchbox of Corgi autootjes staan net als in je kindertijd prachtig gesorteerd. Liefhebbers van antiek weten ook iedere keer de markt te vinden. Naast antiek kun je ook terecht voor speelgoed, schaatsen, gereedschappen en verzamelingen van munten en postzegels. We mogen ook de Vinyl liefhebber verblijden. Want ook in Groningen leeft Vinyl weer op! Ook hier tref je de leukste platen en CD aan op de markt. Maak je collectie compleet!


Opslag depots & foodtrucks
Alle reden om lekker te komen struinen op de verschillende markten en unieke items te scoren! Wat kom jij scoren? Op 3 oktober iets gescoord? Breng het dan gratis naar de opslagdepots! Vergeet het item niet als je naar huis gaat . Van al dat struinen langs de standhouders krijg je natuurlijk ook honger en dorst. Ga naar de foodtrucks in de food corner bij het AKerkhof.


Programmering
Genieten van de muziek in combinatie met jouw gescoorde hapje en drankje? Dit kan aan het A-Kerkhof ook met VespAudio. Als de aanblik van een vintage Vespa scooter jou ook meteen in die zoete, Rock ‘Roll, boogie on-fifties zomersfeer katapulteert, wees dan voorbereid op een dubbele portie pret. Naast deze act ook héél véél live muziek, op meerdere plekken verspreid door de stad. Geniet van de singer song writers en muzikale duo’s. Kom ook voor de kinderactiviteiten naar het centrum van Groningen. Kom naar de alles in 1 fiets die verspreid over het evenemententerrein meerdere optredens verzorgd. Rondlopen op het marktenterrein terwijl uw kind speelt op de Kiddy Fun mobiele speelwagen? De kinderen kunnen klimmen, klauteren, spelen, ontdekken en glijden op 5 etages. Er is begeleiding aanwezig, maar wel op eigen risico. Op de Vismarkt komt ook een leuke kinderdraaimolen.


Een levendige binnenstad op 3 oktober
Samen met de Groningen City Club, Gemeente Groningen, Provincie Groningen en Marketing Groningen heeft de organisatie van de Groninger Marktendag maar één doel; bijdragen aan een levendige binnenstad. Waarom 3 oktober? 3 oktober is een nationale vrije dag in Duitsland, de Tag der Deutsche Einheit. Iedereen vrij en winkels zijn daar dicht op 3 oktober. Dan is een dagje naar de Groninger Marktendag een gezellig uitje voor onze oosterburen op hun vrije dag. Natuurlijk zijn alle Nederlanders ook van harte welkom op dinsdag 3 oktober!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.