Groningse PvdA-Statenfractie bezorgd over gevolgen faillissement Holland Norway Lines

Foto: Mazzelmoaze

GRONINGEN – Vandaag diende Statenlid Jan Pieter Loopstra (PvdA) schriftelijke vragen in over de gevolgen van het faillissement van Holland Norway Lines voor werkgelegenheid in de regio. 

Loopstra diende deze vragen in naar aanleiding van een artikel van Richold Brandsma in het Dagblad van het Noorden d.d. 19 september 2023. Hierin staat dat door het faillissement van de Holland Norway Lines (HNL) veel gerelateerde bedrijven in de problemen komen.


Zo staat detacheerder Global Crewmanagement op het punt om het faillissement aan te vragen. Dit faillissement raakt 350 werknemers. Via Global Crewmanagement werkten 175 mensen op de MS Romantika waarmee de HNL voer tussen Noorwegen en de Eemshaven, later Emden. De verwachting is dat meerdere toeleveringsbedrijven van de HNL de komende tijd in de problemen komen.  

De PvdA-Statenfractie heeft bij monde van Statenlid Jan Pieter Loopstra, die 12 jaar lang in de gemeenteraad van Groningen zat en afgelopen maart werd verkozen tot Statenlid, met de ingediende vragen haar zorgen over de ontstane situatie geuit. De angst is dat zo mogelijk honderden werknemers hun baan gaan verliezen. 

In het bijzonder vraagt de PvdA-Statenfractie aan het College van Gedeputeerde Staten of zij contact hebben gehad met de diverse bedrijven die door het faillissement in de problemen zijn geraakt en of zij voor zichzelf en/of voor de arbeidsmarktregio ook een rol weggelegd zien om er voor te zorgen dat de banen van veel mensen blijven voortbestaan.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.