Kinderboekenweek: Groningse bibliotheken organiseren Minecraft Kampioenschap

Foto: Bibionet

PROVINCIE GRONINGEN – De Groningse bibliotheken gaan tijdens de Kinderboekenweek 2023 op zoek naar dé Minecraft Kampioen van Groningen. Wie kan het beste bouwen met de beroemde vierkante blokken? Het Minecraft Kampioenschap start woensdag 4 oktober met een kwalificatie.


BiebLab is hét jeugdplatform van de Groningse bibliotheken. Maandelijks organiseert BiebLab online en fysieke activiteiten voor kinderen in de leeftijd 8 tot 16 jaar. Zo kunnen kinderen van 4 tot en met 14 oktober meedoen aan de eerste editie van het Minecraft Kampioenschap. Alle bouwopdrachten hebben een link met het thema van de 69e editie van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’.


Minecraft Kampioenschap
Het Minecraft Kampioenschap van BiebLab bestaat uit twee rondes. Het kampioenschap gaat op woensdag 4 oktober van start met een kwalificatie. In een speciale video van BiebLab wordt de eerste bouwopdracht bekend gemaakt. Kinderen hebben tot en met zondag 8 oktober de tijd om de opdracht te voltooien en in te zenden.


Dinsdag 10 oktober maakt BiebLab in de Gameshow (19.00 uur) bekend wie er doorgaan naar de finale, die op zaterdag 14 oktober wordt gehouden in Bibliotheek Hoogezand. Deze ronde zal ook live te zien zijn op het YouTube-kanaal van BiebLab. In de finale krijgen de finalisten 45 minuten de tijd om iets te bouwen. Een jury zal bepalen wie gekroond wordt tot dé Minecraft Kampioen van de provincie Groningen.


Meet-ups in de bibliotheek
Liefhebbers van Minecraft kunnen van 4 tot en met 7 oktober ook terecht in de bibliotheek. Tijdens speciale Minecraft Meet-ups kunnen kinderen elkaar ontmoeten, tips uitwisselen en bouwen aan de kwalificatie-opdracht. Zo zijn er meet-ups in de bibliotheken van Stadskanaal, Veendam, Oude Pekela en Hoogezand.

Kijk op www.bieblab.nl voor meer informatie.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.