Oud-wereldkampioen Frédéric Langlais speelt op Accordeon Festival Hoogezand- Sappemeer

Foto: Catharina Glazenburg

HOOGEZAND – Adri Kruijer houdt zondag 8 oktober alweer voor de 28e leer het Internationale Accordeon Festival Hoogezand-Sappemeer in theater Kielzog in Hoogezand aanvang 13.00 uur.    

Kruijer heeft de Fransman Frédéric Langlais (foto), ’t Rembrandt Duo, Daan de Groot, en Leen de Keijzer gestrikt om te komen optreden. Ook zijn er stands waar het publiek nieuwe en gebruikte accordeons, bladmuziek, cd’s en onderdelen kan kopen. 

Wereldkampioen

Speciale gast is Frédéric Langlais. “Hij won diverse eerste prijzen tijdens wedstrijden en op 16-jarige leeftijd werd hij wereldkampioen in de variétéklasse. Frédéric Langlais heeft al televisieoptredens gedaan in binnen- en buitenland en heeft verschillende cd`s uitgebracht. Voor u een unieke kans om deze virtuoos te bewonderen”, promoot Kruijer deze Fransman.

’t Rembrandt Duo

’t Rembrandt Duo was eerder aanwezig op dit festival. “In de voorgaande afleveringen oogsten Eddy Hoorenman op accordeon en Huub Eikenboom op drums veel succes en lieten de mensen meegenieten van hun allround repertoire, zoals musette, swingaccordeon en niet te vergeten het Amsterdams volksmuziek met hits van onder anderen Johnny Jordaan, Tante Leen en Manke Nelis. `t Rembrandt Duo was jaren de vaste begeleider van Manke Nelis. Hun grootste succes was de hit Kleine Jodeljongen.”

Daan de Groot

Het aanstormend talent Daan de Groot woont in Assendelft. “Zijn virtuoze spel maakt hem geliefd onder de fans van Johnny Meijer en vele anderen. Al enkele jaren is Daan de vaste accordeonist van het Kapiteinskoor.”

Kaarten kunt u reserveren via www.accordeonfestivalhs.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.