Westerwolde bekert donderdagavond in eerste knockoutronde tegen Helpman-Zaterdag

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Vooruitlopend op het inhaal- en bekerweekend van zaterdag 21 en zondag 22 oktober, speelt Westerwolde komende donderdagavond 19 oktober op De Barlage haar volgende bekerwedstrijd tegen Helpman-zaterdag.

Deze bekerloting tussen een zondag en zaterdag derdeklasser kwam tot stand nadat beide ploegen begin september winnaar werden van hun bekerpoule. Helpman deed dit door achtereenvolgens Eenrum, De Heracliden en GEO met ruime cijfers aan de zegekar te binden; Westerwolde kwam als winnaar uit de strijd in een poule met JVV, PJC en Bellingwolde. De Stad-Groninger ploeg staat na vier gespeelde competitiewedstrijden met tien punten uit vier wedstrijden bovenaan in de zaterdag derde klasse C. Overigens lijkt in deze klasse een leuke strijd te ontstaan tussen de buren Helpman en Be Quick 1887, omdat laatstgenoemd team Helpman momenteel op de voet volgt met acht punten uit vier wedstrijden. Westerwolde daarentegen kent tot op dit moment minder goede resultaten in hun derde klasse. Met één gelijk spel uit vier gespeelde duels neemt de Vlagtwedder formatie voorlopig de laatste plaats op de ranglijst is. Een en ander neemt niet weg komende donderdagavond in de bekerwedstrijd te bezien hoe de krachtsverhouding tussen een zaterdag en zondag derdeklasser er op dit moment voor staat.

De wedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. van der Veen. Pupil van de week is dit keer Thomas Brand. Uiteraard wordt u weer van harte uitgenodigd dit voetbaltreffen te bezoeken. De entree is gratis; wel ligt u het bekende programmablaadje met verloting te wachten.

Wedstrijdsponsor

Wedstrijdsponsor bij Westerwolde – Helpman is Mechanisatie Centrum Valthermond (MCV), dat ook nog een vestiging in Assen heeft. MCV Valthermond is een gevestigde naam in Zuidoost Drenthe en Groningen. Met ruime ervaring profileert men zich als expert in verkoop, reparatie en onderhoud van trekkers en landbouwmachines. MCV Valthermond beschikt over een volledig uitgeruste werkplaats waar men u graag vakkundig helpt. Vertegenwoordiger / verkoper binnen het bedrijf is Johan Kruize. Naast spelend lid is hij op dit moment ook hartstochtelijk trainer van jeugdteams binnen Westerwolde en leider van Westerwolde JO12-2. De link met het wedstrijdsponsorschap van donderdagavond is zodoende dan ook snel gelegd. Graag wil Westerwolde Johan en zijn bedrijf dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van een wedstrijdbal.

Volgende competitiewedstrijd

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Westerwolde staat gepland op zondag 29 oktober. In Weerdinge wordt dan aangetreden tegen de gelijknamige voetbalclub, thans bivakkerende op de vijfde plaats in de derde B klasse met zes punten uit vier wedstrijden. Wie daar getuige van wil zijn moet die middag om 14.00 uur in Weerdinge zijn.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.