Veel meldingen van stormschade

Foto: Teunis Streunding

REGIO – Op verschillende plaatsen wordt stormschade gemeld.

In het westen en noorden is er code geel voor (zeer) zware windstoten. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. De windstoten komen vooral voor bij buien en zijn landinwaarts 75-90 km/uur, vlak aan zee en op het IJsselmeer tot rond 110 km/uur. De windstoten komen uit het noordwesten, meldt het KNMI.

Inmiddels zijn er al veel meldingen van stormschade. Om half drie vanmiddag botste op de N387 in Froombosch een auto tegen een omgewaaide boom. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Daarna was het een tijdje rustig, maar vanaf half vijf stromen de meldingen voor de diverse brandweerkorpsen binnen. Deze begonnen in Oosternieland, Lettelbert, Grootegast, Noordwijk (Gr), Assen, Groningen, Garrelsweer, Bedum, Slochteren, Vierhuizen, Roodeschool, Schoonloo, Siddeburen, Stadskanaal Esdoornlaan, Zeerijp, Zuidlaren, Uithuizen, Noordbroek, Stadskanaal Barkelazathe, Klazienaveen, Wirdum, Oude Pekela Raadhuislaan/Hugo de Grootstraat, Grijpskerk, Leek, Stadskanaal Onstwedderweg, Steendam, Sellingen Meendering Jipsingboertangerweg,Haren, Meeden, Nieuw-Weerdinge, ……

De buien gaan gepaard met onweer, regen en hagel.

In Smeerling sloeg de bliksem in bij een meer dan 100 jaar oude zwarte populier.

Update

De stormschade aan de Esdoornweg in Stadskanaal betrof steigermateriaal bij een woning. De brandweer heeft het steigermateriaal naar een grasveld verplaatst en de eigenaar, een schildersbedrijf, ingelicht.

Op de Onstwedderweg was een grote tak afgebroken. Ook zou er een boom zijn omgewaaid. Een auto zou hierdoor beschadigd zijn.

Aan de Begoniastraat in Nieuw-Buinen zijn twee bomen omgewaaid.

Over de stormschade aan het noorderdiep in Nieuw-Buinen en de Barkelazathe in Stadskanaal is nog niets bekend.

Bron: 112 Regioflits

Op de foto’s: Boom omgevallen aan de Hugo de Grootstraat Oude Pekela

Foto’s: Teunis Streunding

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.