Bieb damtoernooi in Cultuurhuis De Klinker Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Damclub Winschoten heeft met het organiseren van een damtoernooi voor alle niveaus, van beginner tot clubdammer, de “breedtesport” hoog in het vaandel. Mede door een samenwerkingsverband tussen Cultuurhuis De Klinker, bibliotheek Winschoten en Damclub Winschoten, krijgt dit evenement zaterdagmorgen 9 december zijn beslag in het theatercafé van De Klinker.

Dit toernooi is eigenlijk in het leven geroepen voor de liefhebber om op een “laagdrempelige” manier kennis te maken met deze denksport. Oud leden zijn vanzelfsprekend ook welkom om in een ontspannen sfeer te genieten van het dammen en/of een oefenpartij te spelen. Voor de deelnemers, vanaf basisschoolleeftijd groep 4, zijn er geen kosten aan verbonden. De deelnemers spelen in één groep 7 ronden “Zwitsers systeem”. Er zijn twee bekers beschikbaar, namelijk een beker voor de kampioen van de clubdammers en de kampioen van de deelnemers die niet zijn aangesloten bij een damclub. Bij de start gaan eventueel nog even de spelregels de revue passeren.

Breedtesport
Damclub Winschoten is op alle fronten bezig de damsport te stimuleren en te promoten en heeft grofweg zo’n 40 leden, 20 senioren en 20 jeugdleden. Daarnaast wordt op meerdere basisscholen damonderwijs gegeven door bevoegde leden van de damclub. Hier nemen, ruwweg, nog zo’n 30 leerlingen aan deel.

Aanmelden
Het toernooi begint zaterdag 9 december om 10:00 uur tot maximaal 13:00 uur.
I.v.m. de voorbereiding is het wenselijk dat de liefhebbers zich aanmelden bij Han Tuenter of Geert Lubberink van Damclub Winschoten. Mailadres: johantuenter55@gmail.com tel.nr. 06-1290 2925 of geertlubberink@gmail.com Lukt dit niet, dan graag op tijd aanwezig. Vanzelfsprekend zijn toeschouwers ook welkom.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.