Sfeervol kerstconcert met Oostenrijkse muzikanten Rita & Andreas in Grote Kerk Emmen

Foto: Jans Velthuis

EMMEN – Op zondag 10 december a.s. wordt in de Grote Kerk in Emmen een sfeervol kerstconcert met de wereldberoemde Oostenrijkse muzikanten Rita & Andreas georganiseerd.

Emmen heeft een primeur, want Rita & Andreas zullen er voor de eerste keer optreden met hun kerstconcert “Fesche Weihnacht – stade Zeit”.

Rita & Andreas zijn zeer bekend bij liefhebbers van Duitstalige muziek. Andreas vertelt, aan de hand van traditionele Oostenrijkse, eigen én bekende kerstliedjes, het prachtige kerstverhaal, zoals dat in het Zillertal in Oostenrijk gevierd wordt. Een avond om gezellig samen te genieten van het betoverende kerstverhaal én de prachtige stemmen van Rita & Andreas bij het sfeervolle kaarslicht.

De reden dat Maletha Cosse-Ophof dit kerstconcert organiseert is zéér persoonlijk. Het is ter nagedachtenis aan haar vader, die afgelopen zomer vrij plotseling overleden is aan kanker. Hij had een enorme liefde voor Oostenrijk en was, net als zij, haar moeder en haar man Christiaan een zeer groot fan van Rita & Andreas. Maletha kent Rita & Andreas al meer dan 20 jaar.

Het concert begint op 10 december a.s. om 20.00 uur. De kerk gaat om 19.00 uur open.

Kaarten kunnen HIER gereserveerd worden. Van elke verkochte entreekaart wordt € 2,50 aan het UMCG Groningen gedoneerd voor onderzoek naar kanker.

Maletha is heel erg dankbaar, dat Rita & Andreas op 10 december a.s. naar “haar” Emmen komen om een uniek kerstconcert te geven en dat ze haar doneeractie voor het UMCG Groningen steunen.

Rita & Andreas zijn vanaf 24 november 2023 op tournee door Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk om hun kerstconcert “Fesche Weihnacht – stade Zeit” ten gehore te brengen. Zij zijn ook wel bekend onder de naam Fesch n’ Rock. Het duo heeft meerdere awards gewonnen. Onlangs hebben ze de “Top of the Mountain Award” voor een eigen geschreven liedje. 

Rita & Andreas hebben 27 fanclubs verdeeld over 8 landen, waaronder Nederland. Zelfs in Engeland en Amerika hebben ze fans.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.