Westerwolde, Acantus en Bewoners Organisatie tekenen meerjarige prestatieafspraken

Foto: Gemeente Westerwolde

WESTERWOLDE – Gemeente Westerwolde, woningcorporatie Acantus en huurdersvertegenwoordiging Bewoners Organisatie Westerwolde (BOW) hebben deze week meerjarige prestatieafspraken gemaakt.

De komende vijf jaar wordt gezamenlijk gewerkt aan onder andere: het vergroten en vernieuwen van de sociale woningvoorraad; het verduurzamen van de sociale woningvoorraad en de energietransitie; de betaalbaarheid van sociale huur voor de doelgroep; buurten en wijken die schoon, heel en veilig zijn.

Extra nieuwbouwwoningen
De afspraken zijn het resultaat van intensief overleg en bieden een passend perspectief voor de komende vijf jaar. Er is afgesproken dat 120 tot 135 extra nieuwbouwwoningen worden toegevoegd. Naast de bouw van extra nieuwbouwwoningen, worden circa 162 bestaande woningen vervangen door nieuwbouw. Dit heeft een direct gevolg voor het wooncomfort en de woonlasten. Bovendien vormen de extra nieuwe woningen die in dezelfde woonplaatsen worden gebouwd, de ‘eerste wagon in het treintje’ van nieuwbouw en herbouw.

Wethouder Wonen en Leefbaarheid Harm-Jan Kuper tekende vandaag de prestatieafspraken: “De prestatieafspraken uit dit akkoord passen heel goed bij de woonvisie van de gemeente, waarin we het doel hebben dat er de komende jaren 300 extra koop- en sociale huurwoningen gebouwd worden. Met de plannen van Acantus zijn we hiermee al goed op weg.”

Het streven is dat huurders/inwoners binnen hun woonplaats eerst een nieuwe woning krijgen aangeboden, voordat de huidige woningen worden vervangen en herbouwd.

Tot slot worden, naast nieuwbouw, vervanging en herbouw, 548 woningen verduurzaamd naar minimaal energielabel C.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.