“Bieb damtoernooi” in Cultuurhuis De Klinker Winschoten geslaagd

Foto: Henriëtte Wolda

WINSCHOTEN – Zaterdag is het “bieb damtoernooi” in het theatercafé van Cultuurhuis De Klinker in Winschoten succesvol verlopen. Mede door een samenwerkingsverband tussen bibliotheek Winschoten, Cultuurhuis De Klinker en Damclub Winschoten.

Om de damsport te stimuleren en te promoten is dit evenement een initiatief geweest van bibliotheek Winschoten onder woordvoerder Henriëtte Wolda. Vervolgens werden het Cultuurhuis De Klinker en de plaatselijke damclub in de arm genomen wat resulteerde in een geslaagde missie.

Om 10:00 uur gingen 16 enthousiaste deelnemers van start in een groep clubdammers en een groep beginnende dammers, waarbij Hermann Loots fungeerde als tafelarbiter. Even na 13:00 uur waren de laatste schijven van het bord en konden de bekers worden overhandigd door Geert Lubberink van de damclub.

Bij de beginnende dammers werd Edwinas Malakawkas uit Winschoten kampioen, met een keurige tweede plaats voor Ties Willems uit Finsterwolde. Derde werden ex aequo Sula en Trhas Abraham beide wonend in Winschoten. Bij de clubdammers werd Jan Starke uit Oude Pekela kampioen, met als goede tweede Haykaram Zhamkochyam uit Winschoten en derde Jilje Scheeringa uit Finsterwolde.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.