Stadskanaalster Ferry Roek wint Breedtesportprijs 2023

Foto: Sportgala

STADSKANAAL, GRONINGEN – De winnaars van het Sportgala Groningen 2023 zijn maandagavond in Martiniplaza bekend gemaakt. Eén van de vijf prijzen die werd uitgereikt was de Breedtesportprijs. Een prijs voor een vereniging, organisatie, evenement of persoon met Groningse roots, die zich op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport. De gemeente Stadskanaal nomineerde Ferry Roek en zijn inzet werd beloond. Hij won de eerste prijs in deze categorie.

Zijn inzet
Ferry Roek is een betrokken inwoner van Stadskanaal en zet zich al jaren in voor de sport binnen de gemeente. Hij is voorzitter van handbalvereniging Jahn II en is actief met het opzetten van een rolstoelhandbal team. Ferry: “Het leuke aan handbal is dat lopers én rollers mee kunnen doen met deze sport. In Stadskanaal was voor rolstoelers niet echt een actieve sport beschikbaar, maar nu wel!”. Wethouder Borgesius was bij de uitreiking aanwezig en feliciteert Ferry namens de gemeente.

Sportgala Groningen
Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala zijn in vijf categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Naast de Breedtesportprijs zijn dat de categorieën: Sporter, Sportploeg, Sporttalent en Aangepaste Sport. Dit jaar mocht elke gemeente in Groningen één genomineerde aanleveren voor de Breedtesportprijs.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.