Stadjer betrapt met drugs en groot geldbedrag op zak

Foto: Hemmo Kuiper

GRONINGEN – Gisteren werd na een forse snelheidsovertreding een man uit de stad Groningen betrapt met een grote hoeveelheid drugs en geld op zak.

Tijdens surveillance zagen agenten op de ringweg van Groningen een auto met hoge snelheid rijden. Deze reed 130 km/u, daar waar 70 km/u is toegestaan. Gecorrigeerd betrof dit een overschrijding van de max. snelheid met 48 km/u.

Hierop hebben ze de bestuurder een stopteken gegeven, waarna deze werd staande gehouden. De bestuurder bleek een 24 jarige inwoner van de stad Groningen te zijn.

Tijdens de staande houding roken de agenten de geur van hennep. Hierop werd de uitlevering van alle drugs gevorderd, waarna de agenten een gripzakje met hennep werd overhandigd. Omdat het vermoeden rees dat er nog meer drugs in het voertuig lagen, werd deze doorzocht.

Tijdens deze doorzoeking werden meerdere (grip)zakken met hennep en hasj aangetroffen. Omdat dit zo’n grote hoeveelheid betrof werd de bestuurder gefouilleerd. Daarbij is een groot geldbedrag aantroffen. Ook werden een pony-pack, een blok hasj en een blok (vermoedelijk cocaïne) witte substantie aangetroffen.

Bij de bestuurder is een speekseltest afgenomen, welke positief testte op het gebruik van cocaïne.

De bestuurder is hierop aangehouden op verdenking van handel, vervoeren en bezitten van grote hoeveelheden hard- en softdrugs, rijden onder invloed van drugs en niet voldoen aan bevel of vordering.

Het geld, de drugs en de telefoons van de bestuurder zijn in beslag genomen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.