Hoog water in Duits grensgebied baart nog steeds zorgen

Foto: Catharina Glazenburg

DERSUM, WALCHUM, REGIO – De omstandigheden wat betreft het hoge water ten noorden van Haren zijn nog steeds erg zorgelijk.

Hoewel de situatie in Lingen en Meppen en omgeving aanzienlijk is verbeterd, zijn de omstandigheden ten noorden van Haren soms catastrofaal! Gisteravond bereikte de vloedgolf de gebieden van Haren tot Dörpen, waar de waterstanden momenteel nog steeds stijgen!

In Meppen en Lingen hebben de dijken het tot nu gehouden. In Lingen konden vrijwel alle geëvacueerde bewoners gisteren naar huis. De dijken worden nog steeds door de brandweer en vrijwilligers bewaakt en er worden veiligheidsmaatregelen getroffen.

Bij Haren bestrijden 600 brandweerlieden uit de omgeving de overstroming. Een dijk liet gisteren water door en dreigde door te breken. Ook in Lathen zijn straten onbegaanbaar doordat ze onder water staan. Zandzakken worden gevuld en op de oevers gelegd.

Rond Dörpen en Steinbild staan straten onder water. Er is een camping ontruimd en ook in Herbrum stijgt het water.

Bij veel huizen staat er water in de kelders.

Gemeenten vragen burgers dit jaar in het getroffen gebied geen vuurwerk af te steken. De hulpdiensten hebben hun handen vol aan het hoge water!

De onderstaande foto’s zijn in Dersum en Walchum gemaakt.

Foto’s: Catharina Glazenburg


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.