Studenten onderzoeken draagvlak voor asielzoekers in Musselkanaal

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – Van 8 januari tot en met 12 januari gaan 90 studenten en 3 docenten van de opleiding Sociale Geografie van de Universiteit van Amsterdam een onderzoek uitvoeren in Musselkanaal en omgeving naar de opvang van asielzoekers. Het betreft een leerproject dat de opleiding Sociale Geografie jaarlijks organiseert om studenten bekend te maken met het uitvoeren van onderzoek.

De groep studenten doet  een week lang  onderzoek in Musselkanaal en omgeving. Zij nemen vragenlijsten en interviews af met bewoners in de leeftijd van 18 tot 80 jaar.  De opleiding hoopt van harte op de medewerking van de inwoners van de gemeente.

Leerproject

Het leerproject moet inzicht geven in het draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Nederlandse gemeenten. Tien jaar geleden hebben studenten hetzelfde onderzoek uitgevoerd in de gemeente en we zijn benieuwd wat er is veranderd.

Belang van onderzoek voor gemeente

Klaas Sloots: ‘We vinden het belangrijk om regelmatig het draagvlak te peilen onder onze inwoners en dat kun je op veel verschillende manieren doen. Een grondig onderzoek als dit doe je niet elke dag.  We kijken dan ook uit naar de uitkomsten.’

Verbinding tussen omgeving en azc

Locatiemanager COA azc Musselkanaal Sylvia Rahawarin.‘Voor ons is het onderzoek interessant om goed inzicht te krijgen in hoe mensen de opvang beleven en hoe er mogelijk nog meer verbinding gemaakt kan worden tussen de omgeving en het azc.’ 

Ingezonden door Universiteit Amsterdam

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.