Projectkoor The Armed Man zoekt zangers

Foto ingezonden door Wedde Broest

SAPPEMEER – Het projectkoor van Koninklijk onderscheiden dirigent Wim van de Laar zoekt nog 20 zangers voor alle stemgroepen. Op het programma staat het muzikale protest tegen geweld, The Armed Man, van Karl Jenkins, uit te voeren op 4 mei a.s. De keuze van juist dít werk op juist déze datum is een bewuste keuze van dirigent Wim van de Laar.

Het projectkoor gaf al twee keer zeer succesvolle, betekenisvolle en volledig uitverkochte concerten in de monumentale RK Kerk van Sappemeer(op Goede Vrijdag 7 april 2023 het Stabat Mater van Karl Jenkins, met een gesproken bijdrage van Herman Sandman, en op 4 november 2023 een dubbelconcert met twee Oekraïense koren het Requiem van Mozart).

Tot nu toe zijn er al 70 aanmeldingen van zangers uit de wijde regio rond Sappemeer (Wildervank, Veendam, Muntendam, Meeden, Hoogezand, Sappemeer, Kiel-Windeweer, Harkstede, Slochteren, Winschoten, Pekela, Zuidlaren, Haren, Vries, Groningen, Annen, Gieten en zelfs iemand uit Duitsland).

Op vrijdagavond 12 januari beginnen de repetities voor de concerten die dirigent Wim van de Laar op 4 mei wil uitvoeren in de RK kerk in Sappemeer. Het werk voor koor en orkest is een muzikaal protest tegen geweld. Op dit moment zijn er al 70 aanmeldingen uit de hele regio, en er is nog ruimte voor 20 zangers in alle stemgroepen. Via rieksjager2@gmail.com kunnen belangstellenden zich melden.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.