Wandel met ons Mee was in Vriescheloo

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman

VRIESCHELOO – Vanmorgen heeft wandelgroep Wandel met ons Mee gewandeld in Vriescheloo. Hieronder het verslag.

Tweede wandeling Wandelmetonsmee wandelgroep woensdagmorgen 17-01-2024, startend omgeving Bennewolle/Vraiskeloo afstand ± 14 km.


Startpunt voorheen legendarisch Jeugdsoos Veendiep te Vriescheloo. Later verbouwd tot ijssalon/brasserie Veendiep . Na jaren van leegstand een nieuw leven gekregen. Prima locatie om te beginnen aan mooie wandeling(en) in deze omgeving. Route wandeling- langs de drie Veendiepplassen (ooit zandafgraving). De eerste plas was voorheen de ijsbaan. Deze ijsbaan is vernoemd naar de beroemde schaatser, wereld- en olympisch kampioen, Kees Verkerk.

Buiten het vele schaatsen deed Kees Verkerk ook mee aan speedbootraces. Aldus nam hij met zijn speedboot ‘Heya Keessie’ op 5 juni 1966 (zie krantenknipsels in fotoalbum) deel aan de derde internationale speedbootraces Rhederbrug/Bellingwolde e.o., met deelname niet alleen uit Nederland, ook Duitsland, Engeland en Oostenrijk. Het parcours dat was uitgezet was 27 km lang. Onderstaand filmpje van de speedbootrace 5 juni 1966.

Na de Veendiepplassen richting B.L. Tijdenskanaal, door het Engbert Drenth bos, langs het landgoed ,via het kindvriendelijke Ganzenpad door Vriescheloo naar en langs de Westerwoldse Aa-gebied, De Klieve (met restanten motorgemaal- naar de jachthaven Veendiep en de finish ijssalon/brasserie Veendiep. Verder informatie over het gebied vind je terug in het fotoalbum onderstaand.

Een winterse wandeling – mooi wandelweer – oppassen voor gladheid en veel waterpartijen onderweg.

Volgende wandeling woensdag 24/01/2024 vanuit Stadskanaal.

Wil je ook mee op woensdagmorgen!! Dan moet je wel afstanden aan kunnen tussen ± 12 – ± 15 km en tempo wandelen op ± 5 km per uur.
Stuur dan een mail naar mailadres: wandelmetonsmee@ziggo.nl
Dan nemen we contact met je op en krijg je info van de volgende wandeling.

Voor de foto’s klik op deze link

Filmpje van onze wandelaar Klaas Bouwer:

Filmpje Internationale speedbootrace 5 juni 1966:

Organisatie WandelMetOnsMee
Mailadres: wandelmetonsmee@ziggo.nl
Mobiel: 06-22397056
Onze wandeling(en) deelname is gratis.
Je wandelt op eigen risico en het is je eigen verantwoordelijkheid

Ingezonden door Ooldrik Modderman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.