Zes inwoners gemeente Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Vanmiddag werden tijdens een naturalisatieceremonie vader Negash Hussein en zijn drie dochters en twee zoons uit Nieuwe Pekela in de raadzaal van het gemeentehuis genaturaliseerd tot Nederlander.

Tijdens de ceremonie legden zij een zogenaamde verklaring van verbondenheid met Nederland af. Daarmee wordt beloofd de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. Een naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel van het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Zij werden gefeliciteerd door locoburgemeester Ellen van Klaveren met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

De familie Hussein afkomstige uit Eritrea woont al vijf jaar in Nieuwe Pekela. Vader Negash werkt al vier jaar met veel plezier als kok in vakantiepark Hof van Saksen. De vijf kinderen – de jongste 1 jaar oud de oudste zeventien – hadden het prima naar de zin bij de ceremonie onder leiding van locoburgemeester Ellen van Klaveren.

Het gezin was na de ontvangst van de bloemen en de papieren opgetogen. ‘Dat wordt een heerlijk feestmaal vanavond’, beloofde vader zijn overige familieleden.

Moeder Hussein komt later aan de beurt voor de naturalisatieceremonie.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.